IZDAJA KOJA SE NE PRAŠTA! Zimonjić otvorio dušu: Đoković me je pozvao...
Đoković i Zimonjić, Foto: EPA/BIANCA DE MARCHI

bez dlake na jeziku

IZDAJA KOJA SE NE PRAŠTA! Zimonjić otvorio dušu: Đoković me je pozvao...

Legenda srpskog tenisa nema šta da krije

Objavljeno: 09:29h

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je nedavno raskinuo saradnju sa Goranom Ivaniševićem i Markom Panikijem, dok je u svoj tim pozvao slavnog Srbina Nenada Zimonjića.

Nekadašnji selektor Srbije bio je gost Sportalove emisije "Majstorija" u kojoj je otkrio brojne zanimljive detalje iz bogate igračke i trenerske karijere.

Između ostalog, govorio je o smeni sa mesta selektora Dejvis kup reprezentacije Srbije, kao i o saradnji sa Novakom Đokovićem.

- Ja sam želeo da saznam šta je to, seo da pričam nakon što se sve dogodilo. Bili su neki smešni razlozi, na koje su dobili argumentovane odgovore. Glupo bi bilo i ja to da spominjem, jer po meni nije cilj da ja sad nekoga pokažem u lošem svetlu ili bilo kako drugačije. Jednostavno, opet neka vrsta edukacije, i taj sastanak je bio to. Ej, ljudi, ne radi se to na ovaj način. Radi se ili kažete “hvala, Ziki, na svemu što si uradio za reprezentaciju, želimo Viktoru da damo šansu”. Okej, nema problema... - rekao je Zimonjić i priznao da ovaj čin smatra izdajom:

Nekadašnja reprezentacija Srbije
Nekadašnja reprezentacija Srbijefoto: Starsport©

- Može da se kaže tako. Jako je teško reći... Mi smo bili stvarno kao braća. I onda je jako težak bio taj momenat. Opet, dosta stvari smo zajedno prošli. Nekako, način na koji je sve to urađeno je mnogo loš. I način na koji je Savez isto odreagovao, da su napisali bukvalno jednu rečenicu saopštenja „zahvaljujemo se na saradnji..." Ja mislim da niko u istoriji našeg sporta teniskog nije dao više za reprezentaciju od mene - iskren je Nenad.

Otkrio je kako je došlo do saradnje sa Đokovićem koja još uvek nije ozvaničena.

- Novak je mene pitao “je l’ možeš da budeš tu na treninzima, na mečevima?” Jer, ja ga jako dobro poznajem. Sa druge strane, on je neko ko ima izuzetno poštovanje prema meni i zna koliko znam. Meni je drago da sam uspeo da pomognem, i to je meni bilo jedno veliko iskustvo - poručio je Zimonjić u emisiji Majstorija.

Bonus video:

00:11

Novak izlazi iz Urgentnog centra

(Espreso sport/Sportal/Majstorija/Prenela J.B)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.